PETAK, 3.4.2020.

PODSJETNIK:

Molim vas da mi pošaljete fotografiju umne mape o proljeću (zadatak od prošlog tjedna). Možete poslati i video ili audio snimku djeteta kako objašnjava elemente svoga rada (što je nacrtano, napisano, zalijepljeno...).

Hvala!

Vaši današnji zadaci su:

HRVATSKI JEZIK

Slovo NJ, Početnica 60. i 61. stranica

Preporučujem da koristite digitalne materijale, kliknite OVDJE.

1. Pokušaj riješiti zadatke na 60. stranici, prisjeti se kako smo ih rješavali u školi (pročitaj zagonetku na početku stranice, plavom bojom je istaknuto novo slovo koje danas učimo, slovo NJ; pogledaj slike u zadatku "pričam" i usmeno ispričaj priču o zecu i psiću; zatim oboji gdje čuješ glas NJ i zaokruži slovo NJ u riječima).

2. Sjeti se nekoliko riječi koje imaju slovo NJ i izgovori ih na glas, odredi gdje se nalazi glas NJ u tvojim riječima (na početku, u sredini ili na kraju riječi).

3. Pogledaj kako se piše slovo NJ u ovom videu, klikni OVDJE. Zaboravili su napisati malo slovo nj, pišeš ga kao malo "n" i "j" zajedno.

4. Napiši u pisanku jedan red velikog tiskanog slova NJ, jedan red malog nj i jedan red kombinacije velikog i malog slova. U udžbeniku, na 60. stranici također ispiši dva reda slova NJ kako je zadano.

5. Vrijeme je za čitanje! Pročitaj rečenice na stranici 61. Čitanje ponovi nekoliko puta. Uoči riječi napisane velikim početnim slovom, osim početka rečenice ime psa (Lunjo) se također piše velikim slovom.

Riješi zadatke koji se nalaze pored rečenica: "Tko je Lunjo?" i "Gdje se skriva zečić?"

6. Riješi sada preostala dva zadatka. Piši velikim tiskanim slovima. U posljednjem zadatku, svaka riječ koju tražiš ima slovo "NJ", a mogu ti od velike pomoći biti i boje kojima su zaokružena slova jer svaka riječ ima jednu boju.

7. Napiši u pisanku 5 riječi koje imaju u sebi slovo NJ, odvoji ih zarezom, slovo NJ zaokruži crvenom bojicom. Zatim prepiši u pisanku sve rečenice iz zadatka gdje si vježbao/vježbala čitanje koje u sebi imaju riječi sa slovom NJ.

8. Slovo NJ ste učili u Školi na trećem, prisjeti se što te naučila učiteljica Đurđa, pogledaj video.

PRIRODA  I  DRUŠTVO

Udžbenik, 94. i 95. stranica.

Digitalni sadržaji na E-sferi nalaze se OVDJE.

Jučer ste u Školi na trećem naučili dane u tjednu, danas ćemo ih ponoviti. Prisjetite se što ste učili, kliknite OVDJE da biste vidjeli video (priroda i društvo počinje nakon 16. minute ).

Pročitaj što piše u udžbeniku na 94. stranici. Riješi tri zadatka na 95. stranici. Pokušaj samostalno čitati, ako naiđeš na nepoznato slovo, pitaj roditelje da ti pomognu.

U bilježnicu napišite naslov DANI U TJEDNU. Ispod toga, redom, počevši s prvim danom u tjednu, napišite svih sedam dana.LIKOVNA KULTURA i SAT RAZREDNIKA

Danas ćete nacrtati pisanicu na bijelom papiru. Crtajte crnim flomasterom, njime izradite i različite crte na pisanici (ravne, izlomljene, zaobljene, isprekidane). Možete raditi i kružiće, trokutiće, kvadratiće. Na kraju obojite svoju pisanicu bojicama. Neka vaš crtež bude uredan, pripazite da nema bijelih prostora, osim ako to nije dio crteža.

Dok crtate, razgovarajte s roditeljima na koji način su oni ukrašavali pisanice kad su bili mali. Pokušajte otkriti i jesu li postojali neki njihovi obiteljski običaji u vrijeme Uskrsa.

Pošaljite mi fotografiju vašeg rada do sljedećeg četvrtka ili ju stavite na naš virtualni pano (OVDJE). Hvala vam što ste i do sada naš pano uljepšavali vašim radovima.

Igraj se i uči

Klikni na sliku

SLIKOVNA SLAGALICA

DANI U TJEDNU.

UDARI KRTICU KOJA IMA RIJEČ SA SLOVOM NJ!

Učiteljica Jelena Berneš Gračić
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno!